Glutenvrije Fudge!

maart 26th, 2011

Altijd inspirerend om ergens op de toonbank iets te zien staan wat er zooo lekker uit ziet…en na enige research écht glutenvrij blijkt te zijn!!! Om te watertanden zo lekker is de boterzachte verse fudge van à Table!, die in veel heerlijke smaken verkrijgbaar is, zoals bijvoorbeeld Raspberry Swirl; Vanilla & Chocolate; Cappuccino of (Irish) Coffee. Je kunt het kopen bij de luxe koffiewinkels zoals bijvoorbeeld Kaldi of Simon Levelt. Echt een kadootje…

Deze verse fudge is een zogenaamde ‘American style’ fudge, zacht en romig, gemaakt om ‘in de mond te smelten’… Het wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten zoals suiker, room, boter, chocolade, maïsstroop en plantaardige olie.

Van à Table! is ook voorverpakte fudge verkrijgbaar, ook erg lekker, maar als je de verse fudge eenmaal geproefd hebt… Deze fudge is ook glutenvrij en makkelijk mee te nemen of om in huis te hebben om anderen mee te verassen… Het is te koop in de smaken Vanille; Chocolade; Koffie en Rum-Rozijnen!

Je kunt natuurlijk ook proberen om de à Table! fudge zelf te evenaren… Zelf vind ik dit een erg lekker en eenvoudig recept:

Dit heb je nodig voor ongeveer 50 kleine blokjes:
200 gram melk
125 gram slagroom
300 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels keukenstroop
25 gram boter
30 gram Instant koffiepoeder
(of cacaopoeder; vanillepoeder of andere smaakmakers…)
Optioneel: wat fijngehakte nootjes…stukjes gedroogd fruit…stukjes chocolade om erdoorheen te roeren of gesmolten chocolade voor een dun chocolade-laagje over de fudge…

Zo maak je het:
Doe de suiker, melk, koffiepoeder of cacao, slagroom en keukenstroop in een pan. Met het deskel erop aan de kook brengen en dan de deksel eraf halen en de temperatuur, zonder te roeren, terug laten lopen tot 60graden Celsius. Dan neem je de pan van het vuur en voeg je de boter toe zonder te roeren. Laten afkoelen tot het lauwwarm is. Klop daarna het mengsel tot het ietwat stijf begint te worden.Voeg eventueel de optionele stukjes noot, fruit of chocolade toe (niet teveel roeren). Dan giet je het mengsel in een goed met boter ingevette (liefst vierkante) schaal. Snijdt de fudge in kleine vierkantjes voordat het te hard wordt. Veel plezier met het maken van je eigen fudge! En vooral eet smakelijk…

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.