Glutenvrije bonenschotel

augustus 9th, 2012

glutenvrije-bonenschotelLekker, voedzaam, zomers, origineel én makkelijk is dit recept met bonen en kip, met een sausje van piccalilly en crème fraîche, dit geeft de bonenschotel een bijzonder lekkere frisse twist:

Dit heb je nodig:

  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik kidney bonen
  • 1 blik witte bonen
  • 1 blikje maïs
  • 250 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 middelgrote uien
  • 1 zakje Mexicaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • sap van kwart citroen
  • olijfolie

en dit heb je nodig voor de saus en de decoratie:

  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 potje piccalilly
  • 1 zak tortillachips (bijvoorbeeld Trafo Bio Tortilla Chips)
  • 1 krop ijsbergsla

Zo maak je het:
De kip in blokjes snijden en marineren in een mengsel van de Mexicaanse kruiden, scheut olijfolie, uitgeperst teentje knoflook en citroensap. Laat dit een kwartiertje intrekken. Open de blikken bonen en maïs en laat deze goed uitlekken. De uien en paprika fijnsnijden en fruiten in de olijfolie. Braadt de kip gaar in de marinade en voeg dan de gefruite ui en paprika toe. Voeg als laatste de uitgelekte bonen en maïs toe en verwarm de bonenschotel langzaam. Maak ondertussen een mengsel van 1 deel crème fraîche en 1 deel piccalilly en wat zeezout of Herbamare naar smaak.

trafo-bio-tortilla-chipsServeer de bonenschotel in een blad ijsbergsla met de tortillachips eromheen met een portie crème fraîche-piccalilly… Hmmm, lekker genieten!

Dit recept en vele andere recepten, ideetjes, inspiratie en veel meer is te bewonderen in ZonderMeer magazine nummer 2, verkrijgbaar in de betere boekwinkels! Een blad voor iedereen met liefde voor (glutenvrij) eten…

Share

Trackback URI | Comments are closed.