Glutenvrije chocoladetaart

oktober 17th, 2010

Deze overheerlijke chocoladetaart is niet voor niets het eerste recept voor Happyglutenfree:

Ingrediënten, allemaal op kamertemperatuur:

  • 300 gr chocolade
  • 150 gr walnoten in stukjes
  • 150 gr amandelmeel
  • 250 gr boter
  • 150 gr sucanat (of andere suiker)
  • 1dl eigeel (ongeveer 4 verse eigelen)
  • 2 dl eiwit  (ongeveer 4 verse eiwitten)

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade langzaam in een pannetje

Meng het amandelmeel en de (kleine) stukjes walnoot door elkaar.

Voeg de boter, suiker en eigeel toe en roer tot een glad geheel.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag.

Giet het mengsel in een springvorm van 26-28cm

Zet de vorm in een voorverwarmde oven en laat deze 50 minuten bakken op 160 graden!

Heerlijk op elk moment van de dag! Enjoy!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.