Glutenvrije chocoladetaart
oktober 17th, 2010
Deze overheerlijke chocoladetaart is niet voor niets het eerste recept voor Happyglutenfree:
Ingrediënten, allemaal op kamertemperatuur:
- 300 gr chocolade
- 150 gr walnoten in stukjes
- 150 gr amandelmeel
- 250 gr boter
- 150 gr sucanat (of andere suiker)
- 1dl eigeel (ongeveer 4 verse eigelen)
- 2 dl eiwit (ongeveer 4 verse eiwitten)
Bereidingswijze:
Smelt de chocolade langzaam in een pannetje
Meng het amandelmeel en de (kleine) stukjes walnoot door elkaar.
Voeg de boter, suiker en eigeel toe en roer tot een glad geheel.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag.
Giet het mengsel in een springvorm van 26-28cm
Zet de vorm in een voorverwarmde oven en laat deze 50 minuten bakken op 160 graden!
Heerlijk op elk moment van de dag! Enjoy!
test Filed under Desserts..., Tussendoortjes... | Comment (0)