Trackback URI | Comments are closed.
La Viña Expercience
Van Jacqueline Borgers, eigenaresse van restaurant & bar La Viña Experience in Amsterdam, kreeg ik een uitnodiging of ik het leuk zou vinden om samen met mijn man een avondje te komen genieten van heerlijke wijn en pincho’s, allemaal glutenvrij! Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen, dus hebben wij genoten van een heerlijke avond met écht heerlijke kleine gerechtjes, zogenaamde pincho’s, die er werkelijk niet alleen fantastisch uitzagen, maar bijzonder lekker smaakten… en de volgende dag geen last van gluten-problemen!
Jacqueline, hartelijk dank voor de gastvrijheid en de heerlijke glutenvrije gerechtjes, het sprak mij enorm aan dat je precies weet wat een glutenprobleem inhoudt, omdat je daar zelf ook last van hebt! Veiliger kan niet!
Ik heb Jacqueline gevraagd om iets meer te vertellen over haar glutenprobleem:
‘Wat betreft mijn eigen glutenprobleem, toen ik 19 was kwam ik erachter dat ik een glutenallergie had, ik was vaak ziek, heel veel darmklachten, en weinig energie. Op dat moment speelde ik hockey op hoog niveau en beperkte mij dat in mijn prestaties. Maar ook tijdens het studeren, had ik moeite om mijn concentratie vast te houden. Inmiddels dik 10 jaar zonder gluten en een wereld van verschil! Sinds een jaartje weet ik dat ik ook overgevoelig ben voor koemelk, die combinatie is best lastig, maar ik vermijd koemelk zoveel mogelijk. Heel af en toe zondig ik met een lekkere chocolade truffel in La Viña, maar geen haar op m’n hoofd om ook maar iets wat gluten bevat te nemen! Nooit wil ik meer terug naar die hevige pijnen en dat vermoeide lichaam! Soms als ik uit eten ga, word er nog wel eens een fout gemaakt, waardoor ik toch iets van gluten binnen krijg, heel vervelend! Maar des te meer reden om er voor te zorgen dat in La Viña, dit nooit zal gebeuren! Wij doen er echt alles aan om kruisbesmetting te voorkomen, onze kaart bevat nauwelijks producten die gluten bevatten. Het is heel eenvoudig te omzeilen, door alles gewoon zelf te maken!’
Jacqueline vertelt hoe ze de naam La Viña Expercience heeft gekozen:
‘La Viña betekent de wijngaard, en aangezien ik een enorme passie voor wijnen heb, en sommelier ben, is dit professioneel gezien natuurlijk een mooie match. Maar, nog belangrijker, La Viña is het dorpje waar mijn schoonmoeder vandaan komt, in Asturias (Spanje), het is een heel klein dorpje zonder winkels en met 25 inwoners. Ze leven van hun eigen producten, verbouwen hun eigen groente en fruit, maken hun eigen wijn, brood, Spaanse worsten etc. Enorm inspirerend!’
Deze pure inspiratie vind je in alle opzichten terug bij La Viña Experience, de sfeer; de gekozen gerechten op de kaart; het warme welkom…
Kortom: ga zelf eens ervaren hoe glutenvrij ook kan smaken bij La Viña Experience!
Eet smakelijk!
test Filed under Algemeen | Comment (0)